Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bra webbplats. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Jag godkänner.

Eller klicka här för att läsa mer om hur vi använder cookies.

Kalvportalen logo
  • Om kalven
    • Om kalven
    • Definition
    • Naturligt beteende & behov
    • Anatomi
      • Anatomi
      • Normalvärden
      • Utmärkande anatomi
      • Matsmältningsapparaten
      • Förmagarnas utveckling
    • Raser
    • Kalvar i Sverige
    • Kalvar i världen
    • Ordlista
  • Kalvning
    • Kalvning
    • Tiden fram till kalvning
      • Tiden fram till kalvning
      • Hull
      • Utfodringsstrategier
      • Värmestress
      • Mineraler och vitaminer
    • När kalvar kon?
    • Kalvningsplatsen
      • Kalvningsplatsen
      • Kalva ensam eller i grupp
      • Kalvning på bete
      • Flytt till ensambox
      • Rengöring
    • En normal kalvning
    • Kalvningsproblem
    • Den nyfödda kalven
      • Den nyfödda kalven
      • Bedöma livskraft
      • Andningen
      • Nedkylning
      • Råmjölk och diande
      • Navelvård
      • Flytt och separation
  • Råmjölk
    • Råmjölk
    • Om råmjölk
      • Om råmjölk
      • Kalven behöver råmjölk
      • Hur råmjölk bildas
      • Upptag av antikroppar
    • Utfodring
      • Utfodring
      • Mjölkraskalvar
      • Dikalvar
    • Testa & utvärdera
      • Testa & utvärdera
      • Testa råmjölken
      • Utvärdera upptaget
    • Frysa & tina råmjölk
    • Pastörisering
    • Sondmatning
    • Råmjölksersättning
    • Övergångsmjölk
  • Mjölk
    • Mjölk
    • Matsmältning - enkelmagsfasen
    • Utfodringssystem
      • Utfodringssystem
      • Napphinkar & flaska
      • Hinkar & tråg
      • Kalvamma
      • Amko
      • Kalv & ko tillsammans
    • Dikalvar
    • Mjölkraskalvar
      • Mjölkraskalvar
      • Helmjölk eller mjölknäring?
      • Mängd
      • Utfodringsstrategier
      • Portionsstorlek
      • Temperatur
      • Utfodringsperiod
    • Helmjölk
      • Helmjölk
      • Helmjölk från olika källor
      • Lagring och hantering
      • Pastörisering
      • Syrning av mjölk
    • Mjölknäring
      • Mjölknäring
      • Val av mjölknäring
      • Övergång från helmjölk
      • Dosering & tillredning
      • Hållbarhet & hygien
    • Avvänjning
      • Avvänjning
      • Mjölkraskalv
      • Dikalv
  • Foder
    • Foder
    • Matsmältning - Övergångs- och idisslingsfasen
    • Kalvens näringsbehov
      • Kalvens näringsbehov
      • Energi
      • Protein
      • Fiber
      • Vitaminer och mineraler
    • Vatten
    • Grovfoder
    • Kraftfoder
    • Mineraler & vitaminer
      • Mineraler & vitaminer
      • Mineraler
      • Vitaminer
      • Utfodring av mineraler & vitaminer
    • Bete
    • Foderhygien
  • Skötsel
    • Skötsel
    • Tillväxt & hullbedömning
      • Tillväxt & hullbedömning
      • Tillväxt och vägning
      • Hullbedömning
    • Inhysning
      • Inhysning
      • Inomhus eller utomhus
      • Ensamma eller i grupp
      • Inhysningssystem
    • Stallmiljö
      • Stallmiljö
      • Temperatur
      • Ammoniak
      • Luftfuktighet
      • Tillräckligt med plats
      • Ljus
      • Buller
      • Ventilation
    • Märkning, avhorning, kastrering
    • Smittskydd
    • Rengöring
    • Standardrutiner
    • Kalven och människan
    • Transport
  • Sjukdomar
    • Sjukdomar
    • När kalven blir sjuk
    • Olika sjukdomar
      • Olika sjukdomar
      • Diarré
      • Luftvägsinfektioner
      • Navelinfektion
      • Sepsis/blodförgiftning
      • Ledinfektioner/polyartrit
      • Nekrobacillos
      • Ringorm
      • Mycoplasma bovis
    • Parasiter
    • Antibiotika
    • Provtagning & obduktion
    • Avlivning
  • Smittskydd
    • Smittskydd
    • Inre smittskydd
    • Yttre smittskydd
    • Skydda kalven från smitta i mjölkbesättningen
    • Skydda kalven från smitta i dikobesättningen
    • Skydda kalven från smitta i ungnötsbesättningen
Välj sida/undersida:
  1. Hem
  2. Skötsel
  3. Rengöring
Skötsel
Tillväxt & hullbedömningkeyboard_arrow_down

Tillväxt och vägning

Hullbedömning

Inhysningkeyboard_arrow_down

Inomhus eller utomhus

Ensamma eller i grupp

Inhysningssystem

Stallmiljökeyboard_arrow_down

Temperatur

Ammoniak

Luftfuktighet

Tillräckligt med plats

Ljus

Buller

Ventilation

Märkning, avhorning, kastrering

Smittskydd

Rengöring

Standardrutiner

Kalven och människan

Transport

Rengöring


Kommer snart

 

Läs mer om rengöring

Kalvningsplatsen

Pastörisering (rengöring av pastöriseringsutrustningen)

Napphinkar och flaska (rengöring av mjölkutfodringsutrustningen)

Kalvamma (rengöring av amman)

Länk till instruktionsfilm för rengöring (Gård&Djurhälsan)